אחרי קייריסון, אנריקה, דוגלאס ורוברט גונסאלבס, כדאי מאוד שהמועדון יימנע מעסקים עם סוכנות הספורט הברזילאית. תרגום של הכתבה ב-G14, שמסקרת בפרטים את ההיסטוריה של המועדון עם טראפיק ושל טראפיק עצמה, כולל הפניות למקורות ששופכים אור על הנושא.
תקופות הנשיאות של ז’ואן לאפורטה, סנדרו רוסל וז’וזפ ברתומאו בברצלונה די שונות אחת מהשנייה, אך יש גם לא מעט משותף. בכל אחת מהן ראינו את הקבוצה זוכה באליפות ספרד וגם באליפות אירופה (לצד עוד כמה תארים) כשאת הקבוצה מובילים שחקנים מצוינים. זה לא סוד שהאידאולוגיה של לאפורטה שונה מאוד מזו של רוסל וברתומאו בכל מה שקשור לניהול של בארסה, לאנשים שצריכים לעבוד בה ולשחקנים שצריכים לייצג אותה. אף על פי כן, למרבה הצער, עם כל אחד מהנשיאים האלה ראינו רכישה של שחקנים ברזילאיים ומאוד ספציפיים, שנמצאים בבעלות סוכנות הספורט טראפיק, ושלא תרמו מאומה למועדון. זה מעורר את השאלה החשובה, למה בכלל עשו את העסקאות האלה. זה היה יכול להיות נחמד גם אם מישהו יטרח להעלות את זה בפני ברתומאו בישיבות ובמסיבות העיתונאים הרבות שהוא עומד בהן.
בתקופתו של לאפורטה החתימה בארסה את אנריקה ואת קייריסון. אצל רוסל, בארסה החתימה את דוגלאס, וכעת עם ברתומאו, רוברט גונסאלבס הוחתם עבור בארסה ב’. אנריקה וקייריסון מעולם לא שיחקו עבור בארסה, בעוד רוברט גונסאלבס שוחרר מהמועדון אחרי שלא הופיע באף משחק במדי בארסה ב’. רק דוגלאס נותר, ויש שמועות שהקבוצה סוף סוף תצליח להיפטר ממנו בקיץ הזה. מדובר פה בכסף שבוזבז על לקוחות של טראפיק שלא הועילו או אפילו היוו איזשהו חלק תורם לקבוצה הראשונה.
הברזילאי הראשון, אנריקה, הוחתם בקיץ 2008, בדיוק בקדם העונה הראשון של פפ גווארדיולה. בזמנו, אנריקה היה בן 21, בלם ששיחק בפלמיירס. העברתו עלתה למועדון 8 מיליון אירו, לצד 2 מיליון אירו בבונוסים. הזמן היחיד בו ראינו את אנריקה במדי הבלאוגרנה היה במשחקי הידידות של הקיץ באותו הקיץ, ואולי גם בחלק מהאימונים. זמן קצר אחרי שהוחתם, הוא הושאל לבאייר לברקוזן לעונה אחת, וכשחזר, הושאל לשנתיים לראסינג סנטנדר, לפני שחזר לפלמיירס בהשאלה נוספת. ב-1 ביוני 2012 חיסלה בארסה את חוזהו.
הברזילאי השני, קייריסון, או K9 כפי שכונה, הוחתם בקיץ 2009. בזמנו, קייריסון היה בן 20, חלוץ שגם הוא שיחק בפלמיירס. החתמתו עלתה למועדון 14 מיליון אירו, בנוסף ל-2 מיליון אירו בבונוסים. בדיוק כמו אנריקה, הוא מעולם לא שיחק תחת גווארדיולה, שאמר בבירור: “המועדון החליט להחתימו אך בעיקרון הוא יושאל. לא אבנה עליו לעונה הקרובה.” בסופו של דבר, לא רק גווארדיולה לא בנה עליו, אלא אף מאמן אחר בכל העונות הבאות. קייריסון הושאל לקבוצות בנפיקה, פיורנטינה, סאנטוס, קרוזיירו וקוריטיבה, לפני שהעסק עמו הסתיים בקיץ 2014. כיום הוא משחק בליגה השנייה בברזיל.
לאנריקה ולקייריסון יש הרבה במשותף. שניהם הצטרפו לבארסה מפלמיירס. שניהם מקושרים אחד לשני – קייריסון נשוי לאחותו של אנריקה. והכי חשוב – כרטיסי השחקן שלהם, הזכויות עליהם למעשה, נמצאות בידי טראפיק. דספורטיבו ברזיל פרטיסיפסואס בע”מ (Desportivo Brasil Participações Ltda) קיבלה 2 מיליון אירו על העברתו של אנריקה לברצלונה. אבל מה זה דספורטיבו ברזיל? דספורטיבו ברזיל, שנוסדה ב-19 בנובמבר 2005, היא חלק מהאסטרטגיה של קבוצת טראפיק, שמורכבת משני פרויקטים נפרדים שמתמקדים בתחום הכדורגל ושיכולים לעבוד ביחד, לכאורה בסינרגיה גדולה. בעיקרון, טראפיק יצרה את דספורטיבו ברזיל, שנדון עליה בהמשך. כשבארסה החתימה את קייריסון, טראפיק ספורטס מרקטינג החזיקה ב-80% מכרטיס השחקן שלו. בסופו של דבר, אף אחד משני השחקנים האלה, שחתמו בתקופתו של לאפורטה, לא עשה דבר עבור בארסה, למעט העובדה שהם עלו לה 24 מיליון אירו.
ניתן היה להניח שרוסל וברתומאו, שמחשיבים עצמם כשונים וטובים יותר מלאפורטה, יימנעו מעשיית עסקאות כאלה בכל מחיר. אבל האמת היא שלא… לפני שנתיים השתעשעו (או אולי קצת בכו) אוהדי בארסה כששמעו שהקבוצההחתימה את דוגלאס. דוגלאס, שהיה אז מגן ימני בן 24 ששיחק בסאו פאולו, עלה לקבוצה 4 מיליון אירו, לצד 1.5 מיליון אירו בבונוסים. מה שהפתיע היה שלא רבים ידעו מיהו בכלל, ואלו שכן, לא העריכו את יכולתו המקצועית במיוחד. מה שעוד יותר מפתיע זה שטראפיק החזיקו ב-40% מכרטיס השחקן שלו. בניגוד לאנריקה ולקייריסון, דוגלאס כן היה חבר בסגל הקבוצה, והוא גם שיחק כמה משחקים, גם אם הם היו מעטים. עתידו לא ברור, אך נכון להיום, הוא עדיין שחקן בארסה והוא עדיין סמל ההומור הגדול של אוהדי הקבוצה.
זה מתסכל לנסות להבין למה רוסל החתים את וגלאס ולמה ברתומאו ימשיך וינסה ללכת אחר עוד שחקן של טראפיק. כנראה שהאמרה “פעם שלישית גלידה” אחרי ההחתמה של דוגלאס לא תפסה, כשהמועדון הודיע על השאלתו של רוברט גונסאלבס לבארסה ב’ בינואר האחרון. החלוץ בן ה-20 הגיע בהשאלה מפלומיננזה כדי לעזור לקבוצה להתאושש מהתקופה הקשה שעברה עליה. אולם, פעם נוספת החתים המועדון שחקן שטראפיק מחזיקים באחוז מכרטיסו עוד מאז שהיה בן 12. רוברט היה אסון. הוא הגיע עם עודף משקל, לא בכושר משחק והוא השתתף רק ב-30 דקות במשחק קופה קטלוניה נגד סבדל. השאלתו קוצצה ביוני והוא מהווה פרק נוסף במערכת היחסים המפוקפקת בין בארסה לטראפיק.
אז מי הם טראפיק בדיוק? ב-1980 קנה חוסה האווילה את טראפיק והפך אותהלקבוצת שיווק הספורט הגדולה בברזיל. הוא הפך אותה מחברה שמכרה פרסומות לאוטובוסים לאחת שסוגרת חוזים לשיווק זכויות השידור והספונסרים של הקופה אמריקה ושמשווקת את הנבחרת ברזילאית. ב-2005 עמד האווילה מאחורי היצירה של דספורטיבו ברזיל, מועדון כדורגל שמטרתו לאמן ולהכין כשרונות צעירים לקריירה בברזיל וברחבי העולם. בוודאי, עם כל העברה, טראפיק נהנתה מאחוז מסוים מסכום ההעברה, מכיוון שהם מחזיקים באחוזים מכרטיסו.
עכשיו, עולה השאלה למה שבארסה, שוב, תעשה עסקה כלשהי עם טראפיק, אחרי שלוש ההחתמות המפוקפקות הראשונות. יותר מכך, למה שמישהו בכלל יתעניין בשחקני טראפיק אחרי שחוסה האווילה הודה באשמה ב-12 בדצמבר 2014 בהאשמות שחיתות שכוללות סחיטה, הונאה והלבנת הון? במקום להתרחק מארגון חשוד כמו זה, אין למועדון שום בעיה בביצוע עסקים עמם.
אז כן, זה יהיה נחמד אם מישהו ישאל את ראשי המועדון בישיבות הסוסיוס ובראיונות, למה המועדון ממשיך להתעסק בשחקנים של טראפיק? זה מעולם לא נתן שום ערך למועדון, לא מקצועית ולא כלכלית. בבקשה בארסה, הפסיקי מהחתמת השחקנים האלה.