• ביוגרפיה
  • תארים

סרג’י סאמפר – הקידוש המשולש

סרג'י סאמפר

סרג’י סאמפר

דרך הייסורים של סאמפר

במועדון כדורגל תחרותי ומקצועי כמו בברצלונה זה הכל חוץ מפשוט להגיע לשחק בקבוצה הבוגרת, הדרך של סרג’י סאמפר אל עבר היעד הנכסף הזה היתה ארוכה ומייגעת למרות שהוא רק בן 21. בעשור וקצת האחרון ברצלונה חרטה על דגלה את הנושא של קידום שחקנים צעירים ומוכשרים מהאקמיה הידועה ‘לה מאסיה’, אשר נחשבת לחוד החנית בתחומה לאחר שניפקה קראקים כמו פויול, וואלדז, צ’אבי, אינייסטה, פיקה, מסי, בוסקטס, פדרו, אלבה ומי לא. למרות כל זאת ההתנהלות הזאת שהכי בלטה בתקופתו של פפ גווארדיולה (והרכב 11 שחקני המשתלה) תמיד הושלמה על-ידי רכישת כוכבי על מעבר לים, שלעיתים קרובות מנעו מעוד כמה צעירים מוכשרים להשתלב.

התנהלות זו בדיוק הובילה לאחרונה לעוד גל עזיבות של צעירים שנתקלו בחומה בצורה בדרכם מברצלונהB לבוגרת וזאת למרות שהם מחוזרים ברוב הליגות הבכירות באירופה, דניס סוארז, חלילוביץ’, דאולפאו, טראורה, גרימאלדו הם רק חלק מהשחקנים שמסיבות אלו ואחרות נאלצו לחפש את עצמם במקום אחר. לכן, מועדונים בסטטוס של בארסה קשים פי כמה עבור שחקני בית כמו סאמפר אשר ערך הופעת בכורה מרשימה ב1:0 הצנוע באלופות מול אפואל ניקוסיה ב-2014, אשר לא הבטיחה לו את הקידום הנוצץ לסגל של הבוגרת בעונה שעברה. זה נראה לעיתים שהמערכת יחסים בין הצעירים באקדמיה לקבוצה הבוגרת הם כמו חיזור של נער בתיכון אחרי הנערה הכי יפה, זאת שבסוף הולכת עם הילד הרע מברזיל.

עבר את כל מחלקות הגיל

עבר את כל מחלקות הגיל

תחילת הדרך

מחזר עיקש במיוחד הוא סרג’י סאמפר אי מונטניה אשר נולד ב-20 לינואר 1995 מה שיהפוך אותו באמצע העונה הקרובה לבן 22 שנים, אמנם גיל צעיר יחסית אבל זה מפתיע את כל העולם ואשתו שהוא עדין נשאר בקבוצת המילואים של בארסה. בהכוונת סבו סאמפר החל את דרכו הספורטיבית דווקא בטניס כאשר הצטרף לאחיו ב’מרכז טניס בארסינו’, סבו אישר שהוא אהב גם כדורגל אבל זה לא היה עד שנרשם לאקדמיה שנה לאחר מכן בגיל שש שהוא הבין שזה יותר מעוד תחביב. בזמן שאחיו גדל ונהיה טניסאי מקצועי סרג’י סאמפר עשה היסטוריה כאשר הפך לשחקן היחיד אשר עבר בכל מחלקות הגיל של המועדון, בעוד ששחקנים רבים בגיל שלו (פברגאס, פיקה, אוריאל רומאו, בלרין) עבור הצעות לעתיד טוב יותר בעיקר באנגליה ובעיקר אצל הפיראט הארור ארסן וונגר.

לאחר סוף שנת 2013-2014 והופעת הבכורה המוצלחת שלו כל האוהדים, אנשי המקצוע ואנשים המקורבים לסאמפר חשבו שבעונה הבאה הוא הדבר הבטוח הבא בסגל של הבוגרת. אבל ללואיס אנריקה היו תכניות אחרות ודווקא היה זה סרג’י אחר אשר קיבל את הפאסס לעלות שלב, הכלבויניק האהוב על אנריקה אשר זכה עם הזמן לכינוי רוברטודו (מחשק מילים אשר אומר רוברטו הכל או רוברטו שעושה הכל) עלה והשאיר את סאמפר בקבוצת המילואים לתהות על עתידו בקבוצה.

אישיות לא קלה

אישיות לא קלה

אצל רוב השחקנים בעולם לקבל התעלמות ממאמן כמו לואיס אנריקה משמע שלעולם לא תראה את הצד הזה של הקאמפ נואו אך עושה רושם שסאמפר קורץ מחומר אחר, כזה שלא יעזוב במהרה את המקום אשר היה לו כבית שני מגיל שש. ההתעקשות והרצון העז שלו להישאר ולהגיע לקבוצה הבוגרת מקבל חיזוק כאשר הוא דחה הצעה לעבור לארסנל אחרי שזאת זרקה לשולחן 8.5 מיליון ליש”ט, סאמפר בשיתוף המועדון אמר לא ונשאר עוד שנה להאבק אל הצמרת.

"וונגר תוקף מחדש"

“וונגר תוקף מחדש”

ביום שבת האחרון 16/7/2016 המועדון יצאה בהודעה רשמית שסרג’י סאמפר יחל סוף סוף את דרכו בקבוצה הבוגרת תחת חוזה מקצועי בעונת 2016-2017 בגיל 21 וחצי. אמנם יש עוד הרבה עבודה עבור הקשר המבטיח, אבל עם מוסר העבודה והעקשנות שלו אולי לבסוף הוא דווקא יהיה חביב הקהל וחביב המאמן אשר לו גם יש את תכונת האופי הזאת. יהיה מענין לראות כיצד לואיס אנריקה ישתף אותו במערך ובטקטיקה הקיימת, סאמפר משחק הכי טוב על הבלטה של בוסקטס עם הרבה יותר תנועה קדימה. מה שכן זה מאוד מסקרן לראות את הקישור עם סאמפר בוסקטס ואינייסטה, כבר נפתח לי התאבון מהסחרחורות שהמשולש הזה יכול לעשות לקבוצות רבות ביבשת.

ההודעה הרשמית של המועדון

ההודעה הרשמית של המועדון

יכולות וסגנון משחק

מי שיצא לו לראות את סאמפר משחק רואה בצורה אוטומטית את ההשפעה המקודשת של שלושת הקשרים המרכזיים אשר אפיינו את צורת המשחק הקטלונית בשנים האחרונות. למעשה, זה נראה שסאמפר הוא כור היתוך של סגנון המשחק של פפ, צ’אבי ובוסקטס. לכן קשה להכריע אם זה יותר החכמה שלו, סגנון המשחק שנלמד באקדמיה או כמובן השילוב של כל אלה אשר גורם לך לשאול את עצמך כשאתה רואה אותו איך לעזאזל הוא עדין משחק בקבוצת המילואים. סרג’י שלקח אותו ב2011 לטורניר בברזיל (בן 16) אמר ש”אמנם אין לו פיסיות יוצאת דופן אבל יש לו חשיבה מהירה ולקיחת אחראיות יוצאת דופן”.

מטאמורפוזה במרכז השדה

מטמורפוזה במרכז השדה

בפן הטכני אין לסאמפר מה להתבייש ומשחק האחד על אחד שלו הוא מבריק. יש לו את הסיבובים על המקום כמו לצ’אבי אשר נותנים לו זמן נוסף בקבלת החלטות באזור מרכז המגרש, כשהוא מקבל את הכדור מהשוער או הבלמים באזור ההגנה ניתן להבחין בתנועה הבוסקאית של הטעיה ומסירה על-מנת לשבור לחץ והוא כמובן ניחן במודעות וחשיבה מהירה המזכירה את פפ בזמנו. אספקט חשוב וייחודי לו אשר שובר את השבלונה טמון באופן שבו הוא פורץ קדימה בין אם בדריבל או במסירות עומק אשר בדר”כ מוצאות את הכתובת עמוק בשטח האויב, אספקט זה הופך אותו למין יצור כלאיים בכל הקשור לסטנדרט הקטלוני.

מאה מיליון יורו יותר מסאמפר

מאה מיליון יורו יותר מסאמפר

כאמור שבירת הלחץ ואחזקת הכדור שלו היא בין הטובות בעולם לגיל שלו ואני תוהה אם פוגבה שווה 100 מליון, אז איך סאמפר מוערך כיום בקצת פחות מ-6 מיליון יורו? כנראה בגלל שאחד משחק בבוגרים של יובה והשני שיחק עד הקיץ בליגה השלישית בספרד. חכמת המשחק, מהירות המחשבה ולקיחת ההחלטות שלו נמצאות ברמה הגבוהה ביותר, תדמיינו את המכלול הזה בנוסף למסירות עומק חותכות נפלאות ויש כאן שחקן מאיים לכל חוליית הקישור הנוכחית. בשנה האחרונה ניתן היה להבחין שסאמפר משחק באזורים יותר קדמיים על המגרש היכן שראקיטיץ’ ואינייסטה נמצאים בבוגרת, במועדון מציינים כי יכולת זאת תעניק לו יתרון נוסף וכח בסגל הנוצץ. עם כל זאת חשוב לציין שבעוכריו של סאמפר צצים משחק ההגנה החלש יחסית שלו, האיטיות במתפרצות שהוא מחפה על כך במסירות עומק והאגרסיביות הלוקה שיש לבחור. מצד שני איזה קשר ברסאי שיצא מהקנטרה הוא אגרסיבי אני לא ממש זוכר, זלאטן אמר משהו לגבי זה ש”כל השחקנים הכוכבים האלו מתנהגים כמו ילדי בית-ספר” ותכלס אי אפשר להתווכח עם זלאטן.

בשנה האחרונה סאמפר שיחק בליגה השלישית בספרד אשר מסתמכת על כדורגל יותר פיסי באופיו ועבור שחקן כמו סאמפר זו לא היתה משימה קלה. המגרשים בליגה הזאת הם לא ברמה מספקת והמשחקים (שלעיתים מתנהלים על דשא סינטטי), עלולים לגרום לפציעות ולשינוי באופן וסגנון המשחק שבו הקבוצה משחקת. סאמפר אשר נקודות התורפה שלו כאמור הם הגנה, מהירות ואגרסיביות גימגם קצת בתחילת העונה והתקשה להתאקלם כמו כל הקבוצה אך לבסוף אמרו עליו מאמניו שהוא שיפר את המודעות והמיקום שלו, וכפועל יוצא מזה משחק ההגנה שלו השתפר (מיקום מיקום מיקום). מעבר לזאת האגרסיביות הלוקה שלו לא מעידה דבר על הביטחון הרב שהוא משרה על שאר השחקנים, ג’ון טוראל ששיקח איתו בבארסה והיום בהשאלה לגרנדה מארסנל נזכר: “היה לו מעין ביטחון כזה שהוא לא יאבד את הכדור ושתמיד הוא יידע מה לעשות איתן, זה היה משהו שכולנו שמנו לב אליו”.

ידע שיש על מי לסמוך (טוראל)

ידע שיש על מי לסמוך (טוראל)

כעת כל מה שנותר לסרג’י סאמפר הוא לטפס את המדרגה האחרונה ולהיות חלק מוצלח מהפאזל שמהווה את הקבוצה הבכירה של המועדון. בגיל 21 יוכל השחקן המוכשר ביותר בקבוצת המילואים להגשים את החלום שכל אחד חולם עליו, במיוחד אלה אשר נמצאים במערכת מגיל כל-כך צעיר. הצוות המקצועי עבד על כל אספקט אפשרי במשחק שלו וחבריו לקבוצה תמיד אמרו שהוא השחקן שאחריו כולם הולכים, מאמנו בשנה האחרונה ג’רארד לופס (מיודענו אשר יודע משהו על הקבוצה הבכירה) אמר ש”יש לו את כל הכלים להיות הצלחה גדולה בקבוצה הבוגרת”.

עונת בכורה בקבוצה.